A Videotanárról

A Videotanárt Neked találtuk ki!

A célunk az volt, hogy a tanulás játék legyen és ne unalmas könyvlapozgatás és magolás. A Videotanárt bárhol, bármikor használhatod, mindössze internetkapcsolat szükséges hozzá. Videótanáraink segítségével leforgattunk és lektoraink által ellenőriztünk minden* – a Nemzeti Alaptantervben szereplő – tananyagot 5.-től 8. osztályig. Ezek a videók legfeljebb 15 percesek, azonban tartozik hozzájuk ellenőrző feladatsor is, hogy megbizonyosodhass arról, kellően felkészült vagy. 

*az idegen nyelveken és a testnevelésen kívül

Hogyan használd  a Videotanárt?

A Videotanárral többféleképpen tanulhatsz. 

Kezdheted azzal, hogy a kérdéssorok kitöltésével teszteled a tudásodat az adott tananyag kapcsán, és ha úgy tűnik, nem elégséges, megnézheted a hozzá tartozó videót. 

Választhatod azonban azt a megoldást is, hogy megnézed a tananyag videóját, majd ezt követően teszteled, mennyire értetted és jegyezted meg a hallottakat.
Ha regisztrálsz, résztvevőjévé válsz a Videotanárnak és folyamatosan visszakövetheted az eredményeidet, aktivitásaidat a tanév folyamán, hiszen a rendszer rögzíti ezeket az adatokat. Ezenkívül csinálhatsz küldetéseket magadnak és másoknak, és visszajelzéseket is kaphatsz tőlük, vagyis nemcsak tanulhatsz, ellenőrizheted tudásodat, de segíthetsz másoknak is. 

Kiknek ajánljuk a Videotanárt?

Tulajdonképpen mindenkinek!
Hogyan lehetséges ez?

Leghasznosabb az általános iskola felső tagozatát végző diákoknak, hiszen a számukra aktuális tananyagot tartalmazzák videóink, így elsősorban nekik nyújt segítséget azzal, hogy interneten bárhol lehetővé teszi számukra a felkészülést. A bárhol akárhol lehet: vidéken, nagyvárosban, a Kárpát-medencében, vagy valahol a nagyvilágban. A Videotanár így biztosít egyenlő lehetőséget az 5–8. osztályos magyarországi tudás elsajátítására bárkinek, éppen ott, ahol van.

A bárkit úgy értjük, hogy akárki, hiszen a Videotanárt használhatják szülők, nagyszülők, rokonok, hogy felfrissíthessék tudásukat akár saját igényre, akár azért, hogy segíthessenek neked  a tanulásban. 

És végül, de nem utolsósorban vállalkozó kedvű tanárok figyelmébe is ajánljuk, hiszen nem titkolt célunk volt az is, hogy az ő munkájukat segítsük: akár azáltal, hogy a tankönyveknél dinamikusabb otthoni tanulást ajánlhatnak a diákok figyelmébe, akár azáltal, hogy az oktatásban használják kollégáik által készített videóinkat, kérdéssorainkat.

Köszönet

Nem lehetünk elég hálásak annak a 70 tanárnak és lektornak, akik közreműködésével – közel 850 videóval és csaknem 17 000 ellenőrző kérdéssel – egy stabil, megbízható tudásbázist hoztunk létre, ezáltal segítve a fiatal generáció szellemi fejlődésén szorgosan dolgozó pedagógusoknak abban, hogy tudásuk „ne menjen velük nyugdíjba“ – ahogy azt Rudolf Tamásné, Marika az Áldás utcai iskola tanára mondta. 

Köszönjük!

Kik vagyunk

 • Csetényi Csaba
  Csetényi Csaba
  Alapító
 • Szarka Zsuzsanna
  Szarka Zsuzsanna
  Projekt
 • Vendler Balázs
  Vendler Balázs
  Gamification & IT
 • Sebestyén Zita
  Sebestyén Zita
  Közösség
 • Altschach László
  Altschach László
  Szöveg